• news
  • Home
  • اخبار و مقالات
  • اخبار
  • رونمایی اولین اپراتور خصوصی پست کشور

رونمایی اولین اپراتور خصوصی پست کشور

 

صبح امروز و طی رویدادی اختصاصی، شرکت پست اول به‌عنوان اولین اپراتور خصوصی پست در کشور فعالیت خود را به‌صورت رسمی آغاز کرد.

صنعت پست کشور نیز امروز به‌صورت رسمی اولین عضو خصوصی خود را شناخت. صبح امروز طی رویدادی با حضور مهندس آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، مهندس فلاح جوشقانی رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مهندس کرباسیان مدیرعامل پست اول، دکتر درخشان استراتژیست هدینگ فاخر و مهندس کلاهی رئیس کمیسیون دانش‌بنیان اتاق بازرگانی ایران، به‌صورت رسمی از شرکت پست اول به‌عنوان اولین اپراتور خصوصی حوزه‌ی پست کشور رونمایی شد

مهندس کرباسیان مدیرعامل پست اول نیز در این رویداد اظهار کرد، نگاه اپراتور اول به امتیاز حاکمیتی، انحصار نیست بلکه تقویت فرصت های هم افزایی میان فعالین پستی است. اپراتور اول با ترسیم آینده ای روشن برای خانواده بزرگ فراپست وظیفه خود میداند، با حمایت فنی و اجرایی از اعضای شبکه ضامن ارایه خدمات با کیفیت بوده که اساس ارزش آفرینی در این شبکه می باشد .

وی در خصوص وظایف اصلی اپراتور گفت :

- جذب فعالین پستی در سراسرکشور با حفظ برند خودشان برای ایجاد اجتماع بزرگی به نام خانواده پست

- اپراتور با سازماندهی بازارعرضه و تقاضا می تواند به رشد و توسعه خدمات تخصصی کمک نماید

- ایجاد بستر و زیرساخت‌های لازم جهت رعایت استانداردهای خواسته شده توسط سازمان تنظیم مقررات بر اساس ضوابط پروانه صادر شده

- جذب فعالین مرتبط با خدمات پستی از قبیل تیم‌های نرم‌افزاری، تامین‌کنندگان تجهیزات پستی و وسایط نقلیه پستی، تولیدکنندگان کارتن و پاکت و لفاف و غیره.

- اپراتور اول در مدل کسب و کار منحصر به فرد خود، سازمان اجرایی و عملکردی خود را متناسب با نیاز فعالین بنا نهاده است که در عین چابکی قابل تغییر و ارتقا می باشد .

- ایجاد بستر تعامل فعالین پستی با یکدیگر و صنایع مرتبط با پست به شکلی که باعث هم‌افزایی و افزایش بهره‌وری و درآمد هریک‌از فعالین پستی عضو خانواده بزرگ فراپست شود

- استفاده مشترک از هاب پستی توسط فعالین . تی هاب یکی از دستاوردهای شرکت افراز پایانه از شرکت های خواهر هلدینگ فاخر است این مرکز توزیع با همکاری شرکت بویمر آلمان به عنوان اولین هاب مکانیزه و تمام اوتوماتیک درایران است ( زیربنای این هاب 6000 متر مربع و ظرفیت 8000 بسته در ساعت در طول سال 97 راه اندازی و عملیاتی شد . )

- هماهنگی برای راه اندازی هاب بین المللی پست اول در فرودگاه امام، اپراتور اول با استقرار در فرودگاه امام و حمایت از اعضای شبکه فراپست شرایطی را فراهم کرده تا فعالین پستی بتوانند از مزیت معافیت گمرکی تا سقف 80 دلار بهرهمند شوند و به این ترتیب هزینه خدمات پستی بین الملل هم برای شهروندان و هم برای فعالان پستی کاهش خواهد یافت .

کرباسیان دراین رویداد به تشریح نرم‌افزار پیشرفته‌ی فراپست پرداخت و گفت نرم‌افزارهای موجود برای ارائه خدمات هوشمند پستی با زیر ساختهای فنی متعددی در طول یکسال گذشته توسط سرمایه گذار اپراتور اول راه اندازی و راهبردی شده اند که عبارتند از :

- نرم‌افزار اصلی اپراتور اول که کانال ارتباطی فعالین پستی با سازمان تنظیم مقررات بوده و کلیه گزارشات و مستندات و آمار و درآمد اپراتور را تهیه و ارسال می‌نماید و برای آن دسته از فعالین بوده که خودشان دارای نرم‌افزار می‌باشند

- نرم‌افزارهای پستی برای آن دسته از فعالین پستی که فاقد نرم‌افزار بوده و تمایل دارند برای مدیریت مجموعه خود از این نرم‌افزارها استفاده نموده و از این طریق به نرم‌افزار اصلی متصل شوند

- نرم‌افزار عملیات ترکیبی فعالین پستی با یکدیگر به شکلی که هریک‌از فعالین در بخشی از فرایندهای پستی قبول، جمع‌آوری، آماده‌سازی، تجهیز و مبادلات، رهسپاری و توزیع بتوانند با یکدیگر تعامل و ارتباط داشته باشند و به این طریق درآمدهای خود و حیطه فعالیت خود در سطح کشور و حوزه بین‌الملل را افزایش دهند.

کرباسیان افزود ما به دنبال یک منفعت برای همه هستیم و در تشریح بازار اظهار کرد:

- حجم برآورد بازار در ایران حدود 20 هزار میلیارد تومان می‌باشد که با توجه به آمار و ارقام موجود از فعالین رسمی پست 20% آن بیشتر نصیب فعالان رسمی نمی‌شود

- در مدیریت بخش پست و حمایت از فعالان پستی همه با هم می‌توانند از این بازار بزرگ بهره‌مند شده

- وزارت ارتباطات سهم خود از بخش را خواهد داشت

- شرکت ملی پست و اپراتورها سهم خود را خواهند داشت

- سرانه مرسوله پستی کشور افزایش خواهد یافت

- استانداردسازی خدمات پستی انجام خواهد شد

- دولت سهم خود را از خدمات پستی بدست خواهد آورد

- یک منبع درآمدی جدید بوجود خواهد آمد که 5 ساله 1000 میلیارد تومان خواهد شد

- این بازار بزرگ مدعی‌های زیادی بوجود آورده که به شکل استارت آپ نمود می‌کند و بعضی دوست دارند متولی آن باشند) شهرداری – وزارت راه و شهرسازی-و غیره ..... )

- در حال حاضر شرکت پست با جابه جایی حدود 400 میلیون مرسوله در طول سال ، بین 10 تا 15 درصد از بازاررا در اختیار دارد، با حضور اپراتورها و فعالان پستی بخش های غیر رسمی بازار به تدریج کوچکتر شده و سهم درآمد های دولت از این بخش، به سرعت بزرگ خوهد شد .

محمدجواد آذری جهرمی در همایش رونمایی رسمی از پروانه فعالیت اولین اپراتور خصوصی پست ایران (پست اول) حضور پیدا کرد و در ابتدای سخنانش گفت باید از همین روز اول به دنبال رقابت با شرکت پست باشید و بر این مسئله تأکید کنید که تصمیم دارید بازار پست را از آن خود کنید و خدمات بهتری به مردم ارائه دهید.

جهرمي افزود: اصلاً نگرانی نداشته باشید، ‌شرکت پست اصلاً رقیب شما نیست، این شرکت تنها یکسری وظایف حاکمیتی بر عهده دارد، شرکت «پست اول» هم بنا بر یک تدبیر برای سپردن امور مردم به دست مردم در راستای سیاست‌های اصل ۴۴ به دنیا آمده، امروز شما پروانه فعالیت دارید و یک شرکت اقتصادی هستید و می‌دانید بازار پست که خودتان هم مقطعی در آن خدمت کرده‌اید، می‌تواند اندازه‌اش خیلی بزرگ‌تر باشد و ما امید داریم که پست اول اقتصاد این بخش را بزرگ کند، تا ما هم یاد بگیریم وظایفمان را واگذار کنیم و یاد بگیریم تنها رگولاتور (مقررات گذار) خوبی باشیم.

وزیر ارتباطات ادامه داد: مهم این است که خدمات خوب و باکیفیت به مردم ارائه کنیم و سرویس‌ها در شان مردم باشد. این ارزشمند است. بر همین اساس هم می‌خواهیم با شرکت پست و سایر رقبا برای تحقق این هدف در این عرصه رقابت کنید.

آذری جهرمی در ادامه بابیان اینکه «البته نمی‌شود پست را آزادسازی کنیم و یا مخابرات را واگذار کنیم و بعد موقع عیان شدن نقص ها از وزیر پرسش شود که چرا در فلان جاده و یا فلان روستا مشکل‌داریم»، گفت: خب با واگذاری‌ها و خصوصی‌سازی‌ها ابزار اعمال مدیریت از وزیر گرفته‌شده و طبیعتاً مقررات و بودجه هم جای دیگری مصوب می‌شود در این شرایط وزیر تنها باید نقش رگولاتوری را ایفا کند.

وزیر کابینه دولت دوازدهم افزود: البته وقتی هم وزیر می‌خواهد در حوزه رگولاتوری ورود کند و به کمیسیون تنظیم مقررات پیشنهادی ارائه دهد هزار ایراد به آن گرفته می‌شود. بااین‌وجود همان‌طور که عرض کردم ما باید یاد بگیریم رگولاتور خوبی باشیم و یاد بگیریم که رگولاتور با اجراکننده کار متفاوت است و این نکته حائز اهمیتی است که باید به آن توجه داشته باشیم.

وی در ادامه با اشاره به بخشی از سخنان رئیس کمیسیون ویژه اصل ۴۴ مجلس شورای اسلامی در این جلسه مبنی بر اینکه «در واگذاری شرکت مخابرات اشتباهاتی رخ‌داده اما نباید آن را باز کرد» گفت: به نظر من باید این مسئله را باز کرد و مفصل هم درباره آن صحبت کرد که در این واگذاری چه اشتباهی انجام‌گرفته است. اصل خصوصی‌سازی اشتباه نبوده بلکه شیوه واگذاری مخابرات اشتباه بود. با این یادآوری‌ها است که یاد می‌گیریم دیگر چنین اشتباهاتی را تکرار نکنیم.

وزیر ارتباطات افزود: مشکلات جاری در بازار را باید دید و با کتمان کردن و طرح نکردن آن کارمان پیش نمی‌رود. بایستی فضایی فارغ از دغدغه‌های غیر فنی و غیراصولی برای گفت‌وگو ایجاد شود. ما هر روز با این مشکلات دست به گریبان هستیم. دو سال است که من وزیرم؛ در این دو سال لوایحی را برای تصویب در قانون بودجه و برنامه ششم ارائه کرده‌ایم تا این اشکالاتی که در خصوصی‌سازی شرکت مخابرات به وجود آمده و فضای غیررقابتی که ایجادشده را جبران کنیم.

آذری جهرمی تأکید کرد: چون تاکنون اشکالات بازگو نشده، مشکلات فقط در حد یک گزاره‌ سیاسی باقی‌مانده است و وقتی در مجلس هم طرح می‌شود در حد گزاره‌ سیاسی باقی می‌ماند.

وزیر کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: چرا نباید بگوییم که با خصوصی‌سازی مخابرات در عرصه تلفن ثابت عقب‌گرد داشته‌ایم. چرا نگوییم با خصوصی‌سازی، توسعه FTTH خوب پیش نمی‌رود و ما در توسعه نسل نوین ارتباطات پرسرعت در کشور با مشکل مواجه ایم. چرا نباید بگوییم خصوصی‌سازی چه مشکلاتی برای کسانی که سال‌ها خاک این صنعت در عرصه مخابرات را خورده‌اند و امروز بازنشسته هستند به وجود آورده و چرا نباید در رابطه با مشکلات خصوصی‌سازی و کارگزاران روستایی صحبت کنیم.

وی در خاتمه تأکید کرد: در بحث خصوصی‌سازی شرکت مخابرات ما به جد اعتقاد داریم که هم باید داکت و سیم مسی به عرصه دولت برگردد و به‌عنوان یک انفال عمومی مورداستفاده و رقابت همه قرار گیرد و هم اینکه در حوزه رگولاتوری ما رگولاتور خوب باشیم.

 

Print